Blog
Cozuma CC Cream
Cozuma CC Cream

Cozuma CC Cream

Suka entry ni? Jom share dengan kawan:
Read More
kulit kusam, mamamarvelous
Kecantikan

Kulit Kusam?

Kulit kusam antara masalah kulit yang utama diΒ kalangan masyarakat kita. Apabila dilanda kulit kusam, seseorang akan hilang seri wajah dan kelihatan agak serabut, malah ada yang nampak lebih tua dari usia sebenar.. Ini menyebabkan kurangnya keyakinan diri dan malu untuk berhadapan dengan orang ramai. Ini berlaku disebabkan sel kulit mati …

Suka entry ni? Jom share dengan kawan:
Read More
BVSM

Macamana Nak Guna BVSM?

Ramai yang bertanya saya macamana nak guna BVSM ni? Sebenarnya ramai yang kurang percaya, tu yang tanya banyak kali tu.. hehehe Yelah, macamana sekeping cadar @ selimut ni boleh merawat dan menjaga kesihatan kita. Tu yang banyak jugak fitnah yang keluar tentang BVSM ni.. kesian dia πŸ˜‰ Apapun, belum guna …

Suka entry ni? Jom share dengan kawan:
Read More
BVSM

Apa Dia Bio Velocity Sleep Mate (BVSM)?

Apa dia BVSM? BIO VELOCITY SLEEP MATE (BVSM) ialah pelapik tilam yang mengandungi Teknologi Bio Velocity iaitu tenaga cahaya Dhuha yang disimpan dan diseimbangkan frekuensinya dengan tenaga garam laut dan disuntik ke dalam pelapik tilam BVSM ini. BVSM memberi manfaat kepada badan, di mana ia boleh mengekalkan kesihatan, meningkatkan sistem …

Suka entry ni? Jom share dengan kawan:
Read More
Kesihatan
1

MRI Untuk Slip Disc : Adakah Ia Diperlukan?

Adakah anda memerlukan ujian MRI (Magnetic Resonance Imaging) untuk kepastian berkaitan Slip Disc?   *Artikel ini dipetik dari pengalaman Yaron Mayer, seorang pakar dalam pencegahan dan penghapusan sakit belakang, yang diceritaskan dalam Ezine Artikel.   “Ini adalah perbincangan yang kami bahaskan semalam semasa BBQ di halaman rumah kawan. Perbincangan itu …

Suka entry ni? Jom share dengan kawan:
Read More
Kesihatan
29

Rawatan Slip Disc : Bagaimana Mengurangkan Rasa Sakit Yang Dialami

Bagaimana nak kurangkan rasa sakit? Pasti inilah yang difikirkan oleh mereka yang menderita slip disc pada setiap hari. Slip disc atau cakera tergelincir, sering dirujuk sebagai cakera herniasi atau cakera yang menonjol, yang menyebabkan sakit belakang. Kebanyakan orang agak panik selepas didiagnosis bahawa mereka memerlukan rawatan slip disc. Ini disebabkan …

Suka entry ni? Jom share dengan kawan:
Read More
Kesihatan
40

7 Tanda-tanda Slip Disc Yang Harus Anda Ketahui

7 Tanda-tanda Slip Disc Yang Harus Anda Ketahui   Slip disc berlaku apabila sebahagian cakera di tulang belakang pecah dan gel di dalamnya terkeluar. Ini akan menimbulkan tekanan pada saraf sekeliling dan menyebabkan rasa sakit dan ketidakselesaan kepada pesakit. Ramai pesakit tak menyedarinya yang mereka mengalami slip disc ini. Keadaannya …

Suka entry ni? Jom share dengan kawan:
Read More
Kesihatan

5 Tahun Cik Nana Slipdisc Tanpa Sebab

Sebelum ni saya banyak menjumpai kaum lelaki yang mengidap slip disc. Namun kaum wanita pun ramai rupanya.Β Jom kita tengok kisah seorang cik ni. Muda lagi, dan slip disc takΒ tahu sebab apa. In fact, jatuh pun tak pernah. Sedar-sedar dah 5 tahun rupanya! “Since Nana masuk hospital kena slip disc, ramai …

Suka entry ni? Jom share dengan kawan:
Read More
Kesihatan
2

Slipped Disc: Macamana Boleh Berlaku?

Slipped disc antara penyakit yang semakin dideritai ramai di negara kita sekarang. Macamana sakit ni boleh berlaku ek? Macam semakin hari semakin ramai je, dah la tu.. tak kira lelaki ke perempuan. Dari pengamatan saya, yang lelaki biasanyaΒ  disebabkan ‘something wrong’ waktu bersukan. Yang perempuan pulak biasanya lepas bersalin, aktif …

Suka entry ni? Jom share dengan kawan:
Read More