Slip Disc

MRI Untuk Slip Disc : Adakah Ia Diperlukan?

Adakah anda memerlukan ujian MRI (Magnetic Resonance Imaging) untuk kepastian berkaitan Slip Disc?   *Artikel ini dipetik dari pengalaman Yaron Mayer, seorang pakar dalam pencegahan dan penghapusan sakit belakang, yang diceritaskan dalam Ezine Artikel.   “Ini adalah perbincangan yang kami bahaskan semalam semasa BBQ di halaman rumah kawan. Perbincangan itu menarik perhatian orang lain yang …

MRI Untuk Slip Disc : Adakah Ia Diperlukan?Read More »

Suka entry ni? Jom share dengan kawan:

Rawatan Slip Disc : Bagaimana Mengurangkan Rasa Sakit Yang Dialami

Bagaimana nak kurangkan rasa sakit? Pasti inilah yang difikirkan oleh mereka yang menderita slip disc pada setiap hari. Slip disc atau cakera tergelincir, sering dirujuk sebagai cakera herniasi atau cakera yang menonjol, yang menyebabkan sakit belakang. Kebanyakan orang agak panik selepas didiagnosis bahawa mereka memerlukan rawatan slip disc. Ini disebabkan oleh yang awal menjengah fikiran …

Rawatan Slip Disc : Bagaimana Mengurangkan Rasa Sakit Yang DialamiRead More »

Suka entry ni? Jom share dengan kawan:

7 Tanda-tanda Slip Disc Yang Harus Anda Ketahui

7 Tanda-tanda Slip Disc Yang Harus Anda Ketahui   Slip disc berlaku apabila sebahagian cakera di tulang belakang pecah dan gel di dalamnya terkeluar. Ini akan menimbulkan tekanan pada saraf sekeliling dan menyebabkan rasa sakit dan ketidakselesaan kepada pesakit. Ramai pesakit tak menyedarinya yang mereka mengalami slip disc ini. Keadaannya bergantung kepada tempat, kesakitan  yang …

7 Tanda-tanda Slip Disc Yang Harus Anda KetahuiRead More »

Suka entry ni? Jom share dengan kawan:

5 Tahun Cik Nana Slipdisc Tanpa Sebab

Sebelum ni saya banyak menjumpai kaum lelaki yang mengidap slip disc. Namun kaum wanita pun ramai rupanya. Jom kita tengok kisah seorang cik ni. Muda lagi, dan slip disc tak tahu sebab apa. In fact, jatuh pun tak pernah. Sedar-sedar dah 5 tahun rupanya! “Since Nana masuk hospital kena slip disc, ramai sangat-sangat yang call, message, Whatsapp …

5 Tahun Cik Nana Slipdisc Tanpa SebabRead More »

Suka entry ni? Jom share dengan kawan:

Slipped Disc: Macamana Boleh Berlaku?

Slipped disc antara penyakit yang semakin dideritai ramai di negara kita sekarang. Macamana sakit ni boleh berlaku ek? Macam semakin hari semakin ramai je, dah la tu.. tak kira lelaki ke perempuan. Dari pengamatan saya, yang lelaki biasanya  disebabkan ‘something wrong’ waktu bersukan. Yang perempuan pulak biasanya lepas bersalin, aktif sangat dalam pantang kot. Tapi …

Slipped Disc: Macamana Boleh Berlaku?Read More »

Suka entry ni? Jom share dengan kawan: